Over scoutinggroep Irmin-Taweb

Scouting IRMIN-TAWEB

Scoutinggroep Irmin-Taweb is ontstaan uit de jongensgroep Irmin en de meidengroep Taweb. In 2004 is de groep gefuseerd als gemengde scoutinggroep Irmin-Taweb. Het clubgebouw van de groep ligt in Ermelo, een dorp aan de rand van de veluwe. Het logo van de groep bestaat uit de pauw, het wapen van Ermelo, gecombineerd met de Scouting Lelie en het klaverblad van de voormalige Taweb.

De Irmin-groep is in 1945 vlak na de oorlog door enkele Ermeloërs opgericht. De groep heeft toen de eerste jaren de Reinoud van Gelregroep geheten, maar toen men er achter kwam dat deze man een grote veelvraat was heeft men voor de naam ‘Irmin’ gekozen. Irmin was een Germaanse god die vroeger bij Thri (Drie) werd vereerd.

De Taweb-groep is een jaar of tien later opgericht, een lange tijd te vinden aan de Varenlaan maar uiteindelijk gebruik makend van het Irmin clubhuis. Taweb staat voor: Trouw Aan Wet En Belofte.

Meer geschiedenis van onze groep.

Scouting Nederland

Scouting is in 1907 opgericht door Lord Baden-Powell. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

De vereniging Scouting Nederland stelt zich het volgende ten doel

De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van het Spel van Scouting in Nederland op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Missie

Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Facts & figures:

  • Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden.
  • Wereldwijd zijn ruim 40 miljoen meiden en jongens lid van Scouting.
  • 1 op de 5 kinderen in Nederland is lid van Scouting of is ooit lid geweest.
  • Er zijn meer dan 1000 scoutinggroepen in heel Nederland.
  • In 80% van alle gemeenten zijn één of meer Scoutinggroepen actief.
  • 75% van de vrijwilligers is jonger dan 25 jaar en zij besteden gemiddeld 8 uur per week aan Scouting.
  • 25% van de Scoutingvrijwilligers is ook vrijwilliger bij een andere organisatie.
  • Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Meer over scouting Nederland

Meer geschiedenis van scouting Nederland

Lid worden of kijken bij onze groep? Dat kan!

Scouting is een organisatie met beperkte middelen. Toch doen we veel leuke activiteiten! Op deze site kun je al veel verschillende dingen ontdekken die we zoal doen, maar je maakt het pas echt mee als je komt kijken. Voor je lid wordt mag je 4x komen kijken bij onze groep. Wil je komen kijken neem dan contact met ons op.

Al deze super gave activiteiten kosten helaas wel wat geld. Daarom vragen we van onze leden een beperkte bijdrage:

bevers5-7 jaar€ 36,- per inning1
welpen7-11 jaar€ 36,- per inning1
scouts11-15 jaar€ 43,- per inning1
explorers15-18 jaar€ 43,- per inning1
stam18 jaar en ouder€ 66,- per jaar2
donateurGeen leeftijd€ 15,- per jaar3

1 Inning van de contributie in oktober, januari, april en juni.
2 Helft van de contributie wordt geïnd in april, andere helft in oktober.
3 Contributie wordt geïnd in april, donateurs zijn niet lid van Scouting Nederland. Je bent donateur van de groep, de stam biedt aan dat donateurs van de groep (boven de 18) 1x per jaar met de stam mee mogen doen aan een activiteit. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.