Welpen

Dit zijn de jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. Hun spel is gebaseerd op de verhalen uit het Jungleboek van Rudyard Kipling, een vriend van Baden-Powell. Je hebt vast wel eens gehoord van Mowgli, het mensenjong, dat door de wolven in de rimboe opgenomen werd.

De Jungle is dan ook het speelterrein van de welpen, dit zijn jonge wolven, die er allerlei spannende avonturen beleven. De leid(st)ers hebben allerlei rimboe namen zoals: Akela die de horde aanvoert, Raksha de moederwolf, Bagheera de zwarte panter, Baloe de beer, Chil de wouw, Mang de vleermuis Hati de olifant, Mor de pauw en Kaa de slang. De welpenhorde is verdeeld in nesten, waar iedere nieuweling snel een plaatsje vindt. In ieder nest is er 1 oudere welp Gids en 1 welp Helper, zij hebben belangrijke taken in een nest.

Op een hordemiddag doen de welpen allerlei leuke dingen zoals: tochten lopen met verschillende posten waar ze dan opdrachten moeten doen. Bosspelen zoals trefbal, Hollandse leeuwen, verstoppertje en vlaggenroof zijn ook heel leuk. En wat dacht je van primitief koken op een houtvuurtje of een middagje knutselen?
Soms doen we ook dingen zoals knopen, EHBO en kaart & kompas oefenen.

De welpen gaan een aantal keer per jaar op kamp. Meestal is dit 1 nachtje behalve het jaarlijkse zomerkamp. Dit is 2 nachten en heeft altijd een leuk thema waar het hele kamp dan om draait. Deze kampen zijn hartstikke spannend want je gaat dan natuurlijk niet thuis slapen en je beleefd allerlei spannende avonturen.
Verder is het natuurlijk super gezellig om met andere kinderen lekker bezig te zijn.

De horde heeft iedere zaterdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur opkomst bij de raadsrots.

Wil je meer informatie of lijkt het je na het lezen van dit stukje leuk om eens te komen kijken, dat mag!
Neem daarvoor even contact met de Welpen.