Explorers

Welkom op het explorerdeel van de Scouting Irmin-Taweb website. Explorers is de speltak voor de oudste jeugdleden. De leden, zowel jongens als meiden, variëren in leeftijd van 15 tot 18 jaar. Bij de Explorers maken we zelf de programma’s. In principe kunnen we dus doen wat we leuk vinden. De activiteiten worden ook door ons zelf uitgewerkt, we worden hierbij door vrijwillige begeleiders ondersteund.

Voorbeelden van dingen die we doen zijn survivalkamp, een hottub maken, klimmen, sportdag, primitief koken, kampvuur stoken, objecten pionieren, vlottenkamp en nog veel meer! Om meer over onze activiteiten te weten te komen kun je onze agenda bekijken. Hier staat ons programma per halfjaar gepland. Ook hebben we een aantal fotoalbums van activiteiten van de afgelopen jaren. Om de activiteiten te bekostigen hebben we door het jaar heen enkele acties om geld te verdienen. Deze acties lijken vervelend, maar doordat we deze met de hele groep doen zijn ze meestal erg leuk. De acties zijn het assisteren bij de organisatie van de Koningsdag (het bemannen van de activiteiten die in het dorp georganiseerd zijn), scoutingloten verkopen en de Jantje Beton collecte.

We gaan ook elk jaar op zomerkamp, naar uiteenlopende locaties. Tijdens het zomerkamp doen we altijd één of meerdere spectaculaire activiteiten. Plaatsen en landen waar we de afgelopen jaren zijn geweest zijn: Sittard (2011), Luxemburg (2012), Middelburg (2013), Groningen (2014), Oostenrijk (2015), Luxemburg (2016), Tsjechië (2017) en Zweden (2018).

Om te zorgen dat de plannen voor de opkomsten ook daadwerkelijk doorgaan houden we aan het begin van de opkomst een vergadering. Tijdens dit informele overleg drinken we gelijk even een bakje koffie of thee en eten we het stukje taart van de taartenwedstrijd.

Binnen de Explorers bestaan er verschillende taken. Zo is er onder andere een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en iemand die foto’s op de website plaatst. Door deze taken te verdelen zorgen we ervoor dat alle zaken die voor een activiteit gebeuren moeten ook echt gebeuren. We worden in onze taak begeleid en gecontroleerd door de begeleiding, die de eindverantwoordelijkheid voor de speltak heeft. De speltak bereidt ons dus voor op het leiding geven, maar we hebben vooral veel lol!

De explorers hebben iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur opkomst bij het clubhuis.

Wil je meer informatie of lijkt het je na het lezen van dit stukje leuk om eens te komen kijken, dat mag! Neem daarvoor even contact met de Explorers.